تحقیق درباره براورد پتانسیلهای صادراتی با استفاده از تقریب مدل TradeSim
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 22
براورد پتانسیلهای صادراتی با استفاده از تقریب مدل TradeSim
چکیده
یکی از روشهای توسعه تجارت خارجی هر کشور شناخت دقیق پتانسیلهای اقتصادی- تجاری شرکای تجاری عمده و راههای رساندن حجم و ترکیب تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات به سطح مطلوب آن است. به گونهای که حداکثر پتانسیلهای تجاری دو کشور مورد شناسایی قرار گرفته و در راستای انتفاع هر دو طرف از تجارت دو جانبه بخشها وکالاهای تجاری اولویتدار تعیین گردد.
از آنجا که کشور کرهجنوبی یکی از طرفهای تجاری عمده ایران بوده و باتوجه به رشد صنعتی و تجاری کرهجنوبی پتانسیلهای تجاری آن در حال رشد میباشد، شناخت پتانسیلهای تجاری این کشور، مانند سایر شرکای تجاری ایران حائز اهمیت میباشد. براین اساس در این مقاله سعی داریم تا با استفاده از مدل ” شبیهسازی پتانسیلهای تجاری دوجانبه (TradeSim) “ به براورد پتانسیل صادراتی ایران به کشور کرهجنوبی بپردازیم.
مقدمه
کشور کرهجنوبی(جمهوری کره) ازجمله طرفهای تجاری عمده ایران میباشد که, بویژه پس از رشد سریع اقتصادی این کشور و پیشرفت قابل ملاحظه صنایع آن، شاهد افزایش سهم این کشور از تجارت خارجی ایران در سالهای اخیر هستیم، بطوریکه سهم کره از کل صادرات غیرنفتی ایران در سال 1379 معادل 95/1 درصد و از کل واردات کشور بالغ بر 14/5 درصد بوده است. بدین ترتیب رتبه این کشور در میان طرفهای تجاری عمده ایران به سطح شانزدهم دربین مقاصد صادراتی، و رتبه پنجم بین مبادی وارداتی ارتقاء یافته است.
مطمئناً ارتباط تجاری گسترده بین دو کشور ایران و کرهجنوبی منافع فراوانی برای دو طرف میتواند داشته باشد. که از جمله میتوان به موارد مهم زیر بطور اجمالی اشاره کرد:
1- کشور ایران باتوجه به برخورداری از منابع قابل ملاحظه انرژی میتواند در براورده کردن نیازهای وارداتی کره سهم به سزایی داشته باشد.
2- کشور ایران باتوجه به دسترسی گسترده به بازارهای منطقه، بدلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز خود, امکان توسعه روابط تجاری کرهجنوبی با کشورهای منطقه را بصورت چند جانبه دارا میباشد.
3- کشور ایران باتوجه به جمعیت 65 میلیونی خود بازار مناسبی برای تولیدات صنعتی نسبتاً ارزان قیمت کرهجنوبی به حساب میآید.
4- باتوجه به جایگاه استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه، این کشور از اهمیت فوقالعاده برای شرکتهای کرهای برخوردار است. چرا که امکان دسترسی این شرکتها به بازارهای منطقه(خاورمیانه, آسیای میانه، قفقاز و ... ) را آسانتر نموده و امکان بهرهمندی از توسعه اقتصادی و پتانسیلهای تجاری رو به رشد کشورهای منطقه را در آینده گسترش میبخشد.
5 - باتوجه به عضویت کرهجنوبی در APEC, ASEAN+2 و OECD، توسعه روابط اقتصادی ـتجاری با کشور کره امکان توسعه روابط تجاری ایران با سایر اعضای این بلوکهای تجاری- اقتصادی را نیز ممکن میسازد. این امر میتواند علاوه بر توسعه روابط دوجانبه، بعنوان کانالی برای توسعه روابط چند جانبه اقتصادی- تجاری مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
6- مطمئناً دو کشور ایران و کره اهداف مشترک فراوانی در زمینه تجارت, سرمایهگذاری, همکاریهای صنعتی و غیره دارند که آگاهی از آنها نیاز به مطالعات گستردهای دارد.
7- از منظر ایران، بازار کره, علیرغم کوچک بودن نسبی آن, نبایستی مورد بیتوجهی قرار گیرد, چرا که اولاً، این بازار بیش از 45 میلیوننفر مصرفکننده دارد, ثانیاً انباشت قابل ملاحظه فناوری و سرمایه این کشور، زمینههای فراوانی را برای توسعه صنایع کلیدی ایران نظیر حملونقل, ارتباطات, انرژی, ماشینآلات, استخراج منابع طبیعی و سایر صنایع کارخانهای صادراتگرا مهیا ساخته و توسعه روابط دوجانبه صنعتی, تجاری و تکنولوژیک کمک گستردهای به صنایع ایرانی خواهد کرد.
8- کشور کره باتوجه به روابط تجاری گسترده با سابقه و رو به توسعه آن با ایران, این امکان را دارد که دسترسی صادرکنندگان ایرانی به بازار آسیای شرقی و جنوبی را توسعه بخشیده و زمینههای تنوع بخشیدن به طرفهای تجاری و کالاهای صادراتی ایران را فراهم سازد.
9- دو کشور ایران و کرهجنوبی این امکان را دارند که با توسعه همکاریهای صنعتی- تجاری در زمینه صنایع آهن و فولاد, خودروسازی, ساختمانسازی، صنایع پتروشیمی, پوشاک و نساجی, توان رقابتپذیری مشترک خود را ارتقاء بخشیده و با توسعه سرمایهگذاریهای مشترک در این زمینهها، سهم مشترک خود از تولید و صادرات جهانی را افزایش دهند.
براین اساس در این مقاله سعی کردهایم, با استفاده از یک روش جدید و نسبتاً مفید به براورد پتانسیلهای صادراتی ایران به کرهجنوبی در گروههای کالایی مختلف بپردازیم. لذا با توجه به ضرورتی که برای مطالعه پتانسیلهای تجاری ایران با طرفهای تجاری عمده آن ذکر گردید، هدف از این تحقیق براورد پتانسیلهای صادراتی ایران به کره براساس ساختار اقتصادی و نیازمندیهای وارداتی آن می باشد.
برای این منظور پس از معرفی متدولوژی تحقیق, ابتدا جایگاه کرهجنوبی در بین شرکای تجاری عمده ایران, در کل صادرات غیرنفتی و هر کدام از گروههای ده گانه کالایی را، براساس کدهای یک رقمی SITC، مورد بررسی قرار داده، و سپس ضمن براورد پتانسیل صادراتی ایران به کشور کره در هر گروه و مقایسه آن با وضعیت موجود صادرات ایران به کره, زمینههای ممکن برای توسعه روابط تجاری دوجانبه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادهایم.
1. مبانی نظری و متدولوژی تحقیق
تاکنون روشهای متعددی برای براورد پتانسیل تجاری، بویژه درمواردی که کشورهای مورد نظر در ابتدا هیچگونه روابط تجاری متناسبی با طرفهای تجاری خود نداشته و یا سطح روابط تجاری آنها نازل بوده است، معرفی شده است. برخی از روشهای مرسوم برای براورد پتانسیل تجاری دوجانبه عبارتند از روش ساختار تجاری(بافت یا ترکیب اقلام کالاهای وارداتی و صادراتی)، روش براورد ساده پتانسیل تجاری، روش ویکس و سوباست, شاخص گروبل- لوید، معیار تشابه صادرات- واردات، فرضیه لیندر، معیار مزیت نسبی آشکار شده، معیار کسینوس, روش انتقال سهم، معیار تشابه فینگر- کرینین. روش دیگر در براورد پتانسیل تجاری, استفاده از مدلهای جاذبه میباشد، که ساختار آنها به نحو مناسبی در مطالعات کلاسن(1972) و کلاسن و وانویکرن(1969) ارائه شده است.
این مدلها بهعنوان یک ابزار مناسب بطور گسترده در تجارت بینالملل برای توضیح جریانهای تجاری دوجانبه بکار میروند. در اقتصاد بینالملل، این مدلها امکان براورد پتانسیل تجاری دوجانبه در یک مقطع زمانی خاص و بهطور همزمان از دیدگاه کشور صادرکننده و واردکننده را فراهم میآورد. در واقع، براورد پتانسیل تجاری بین دو کشور در یک مدل خاص جاذبه با استفاده از عواملی که میتوانند تعیینکننده آن باشند, صورت میگیرد. این عوامل, ویژگیهای اقتصادی دو کشور و موانع و مشوقهایی هستند که برای تجارت بین دو کشور وجود دارند. در واقع, درچارچوب این مدل میتوان موانع و تشویقهای موجود را بصورت متغیر کمی و یا متغیر کیفی که در بازارهای خاص و قابل قبول کمی شدهاند, وارد مدل کرده و تاثیر آن را بر تجارت دو جانبه بررسی نمود در مجموع میتوان گفت که مدل جاذبه یک ابزار سنتی است که اخیراً با توجه به گستره اطلاعات قابل حصول، بسط یافته است.
به اعتقاد هوملز(1998)، عامل تعیین کننده اصلی در تجارت دو جانبه هزینههای تجارت میباشد که ازطریق ترکیب تعرفهها و موانع غیرتعرفهای و فاصله بین دو کشور(یا منطقه) قابل تعریف است. از آنجا که موانع تعرفهای قیمتهای بخشی و در نتیجه الگوی تولید و مصرف را تحت تاثیر قرار میدهند, لذا بکار بردن متغیرهای کلان وابسته به GDP در معادلات
سایر محصولات :
تحقیق درباره براورد پتانسیلهای صادراتی با استفاده از تقریب مدل TradeSim
تحقیق درباره براورد...
تحقیق در مورد عدسیهاتحقیق در مورد عدسیها...
تحقیق ورزش در بارداریتحقیق ورزش در بارداری...
تحقیق درباره برآورد پتانسیلهای صادراتی با استفاده از تقریب مدل TradeSimتحقیق درباره برآورد پتانسیلهای صادراتی با استفاده...
تحقیق در مورد عدسی هاتحقیق در مورد عدسی ها...
تحقیق درباره برآورد هزینه های یک طرح حسابداری پیمانکاریتحقیق درباره برآورد هزینه های یک طرح...
دانلود پروژه وب سایت ساده HTMLدانلود پروژه وب سایت ساده...
تحقیق ورزش در آب 25 صتحقیق ورزش در آب 25...
تحقیق درباره برآورد جمعیتتحقیق درباره برآورد جمعیت...
تحقیق در مورد طیف پیوسته 22صتحقیق در مورد طیف پیوسته ...
تحقیق درباره برآورد تاثیر مرگ ومیر های ناشی از سوانح و تصادفات رانندگی روی امید به زندگی در بدو تولد وبار اقتصتحقیق درباره برآورد تاثیر...
تحقیق در مورد طیف سنج جرمیتحقیق در مورد...
تحقیق درباره بر یکی از عناصر خاکتحقیق درباره بر یکی از عناصر...
تحقیق ورزش تنیستحقیق ورزش تنیس...
پاورپوینت ستون فلزیپاورپوینت ستون فلزی...
تحقیق در مورد طرز کار موتور موشک های فضاییتحقیق در مورد طرز کار...
تحقیق درباره بر علیه گسترش بیابانتحقیق درباره بر علیه...
تحقیق ورزش برای زندگی 10 صتحقیق ورزش برای زندگی 10...
تحقیق در مورد ضریب فیلترهاتحقیق در مورد ضریب...
تحقیق درباره بذرهاتحقیق درباره بذرها...
تحقیق در مورد ضرورت صرفه جوئی در مصرف انرژیتحقیق در مورد...
تحقیق درباره بدن انسانتحقیق درباره بدن انسان...
تحقیق ورزش بانوانتحقیق ورزش بانوان...
تحقیق در مورد صوت و وسعت صداتحقیق در مورد صوت...
تحقیق درباره بدمیننتونتحقیق درباره بدمیننتون...
تحقیق در مورد صرفه جویی انرژی در منازلتحقیق در مورد صرفه جویی انرژی در...
تحقیق ورزش ایروبیک 14 صتحقیق ورزش ایروبیک 14...
تحقیق درباره بخش های اصلی کامپیوترهای شخصیتحقیق درباره بخش...
تحقیق در مورد صدای دالبی محیطیتحقیق در مورد صدای...
تحقیق درباره بخش دوم اسلام در میانمارتحقیق درباره بخش دوم اسلام در میانمار...
تحقیق ورزش از چه زمان در میان مردم رواج یافت؟ 17صتحقیق ورزش از چه زمان در میان...
تحقیق درباره بخش بیومکانیک و مهندسی ورزشتحقیق درباره بخش بیومکانیک و مهندسی...
تحقیق در مورد شیمی در کشاورزیتحقیق در مورد شیمی در...
تحقیق درباره بخش بالایى کرتاسه در زاگرستحقیق درباره بخش بالایى...
تحقیق در مورد شیوه های گرمایش خورشیدی 15 صتحقیق در مورد شیوه های گرمایش خورشیدی...
پاورپوینت سازه در معماریپاورپوینت سازه در معماری...
تحقیق ورزش ، سلامتی و کوهستان 20 صتحقیق ورزش ، سلامتی...
تحقیق درباره بخش اولتحقیق درباره بخش اول...
دانلود گفتگو با خبرنگار بی بی سی درباره حمله به کنسرت منچستر با متن انگلیسی و ترجمه فارسی محصول شماره 5دانلود گفتگو با خبرنگار...
تحقیق در مورد شعلختحقیق در مورد شعلخ...
تحقیق درباره بخش اداری مالی مخابرات دکتر حسابیتحقیق درباره بخش اداری...
تحقیق ورزش ، زن و زندگی 15 صتحقیق ورزش ، زن...
تحقیق درباره بخاطر چهار چیز نسیه نمی دهمتحقیق درباره بخاطر...
تحقیق در مورد شبکه های مد انتقال ناهنگام خانم برزوتحقیق در مورد...
پاورپوینت ساختمانهای بلند یا آسمان خراش هاپاورپوینت ساختمانهای بلند یا آسمان...
تحقیق درباره بخارا در ماورالنهرتحقیق درباره بخارا در ماورالنهر...
تحقیق در مورد سیستم های حرارتیتحقیق در مورد سیستم...
تحقیق ورزش 30 صتحقیق ورزش 30 ص...
تحقیق درباره بحرانی به نام شلحجابیتحقیق درباره بحرانی به نام شلحجابی...
دانلود پروژه کتابخانه آنلاین همراه با پایگاه داده SQLServerدانلود پروژه کتابخانه آنلاین همراه...
تحقیق درباره یک سیستم خبره فازی – عصبی برای تشخیص (ترجمه شده)تحقیق درباره یا می دانید معنی لغوی قران چیست
تحقیق درباره گزارشگری مالی و حسابداری XBRL
تحقیق درباره یوگا، تاریخچه و کلیت
تحقیق درباره یوگا
مقاله درباره روز معلم docx
تحقیق درباره آرماتور بندی و قالب بندی ساختمانهای بتنی
تحقیق درباره گزارشگری مالی و حسابداری XBRL
تحقیق درباره رئالیسم
تحقیق درباره یوگا، تاریخچه و کلیت
تحقیق درباره حمایت از میراث فرهنگی درحقوق بین المللی
مقاله درباره ساختار، عملکرد و تأثیرات محیطی الکیل بنزن سولفونات خطی
کلمات کلیدی :براورد پانسیل جاری جاری عمده ایران های جاری عمده وسعه روابط جاری کشور ایران باوجه وسعه روابط دوجانبه برای وسعه روابط های صادرای ایران برای براورد پانسیل امکان وسعه روابط های جاری کرهzwnj جنوبی پانسیلzwnj های وسعه روابط براورد پانسیل کشور ایران جاری عمده پانسیل جاری این کشور میzwnj براورد کرهzwnj جنوبی پانسیلzwnj روابط پانسیل اقصادی
- ۹۶/۰۹/۱۵