تحقیق در مورد پرتودهی و استفاده از ان در صنایع
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 2 صفحه
قسمتی از متن .doc :
پرتودهی و استفاده از ان در صنایع مختلف را توضیح دهید؟
یکی از مزایای عمده پرتو دهی کاهش میکروب های بیماریزا در مواد غذایی است.میکروب هایی که در مواردی که ماده غذایی تحت فرآیند زیادی قرار نمی گیرد یا به صورت خام مصرف می شود حایزاهمیت هستند.
بعلاوه حذف یا کاهش این عوامل بیماریزا بخصوص برای مصرف کنندگانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، همچون افراد مسن ، بیماران سرطانی و ایدزی مهمتر است.بر این اساس ، پژوهشگران مرکز تحقیقات و کاربرد پرتو فرآیند یزد وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران ، همگام با محققان سایر کشورها به مطالعاتی برای دستیابی به تکنیک میکروب زدایی مواد غذایی دست زده اند که حاصل آن دستیابی به تکنیک کاهش آلودگی های میکروبی ادویه به وسیله پرتودهی با باریکه 10مگا الکترون ولت است.
ما نیز با دکتر اقدس مهدی زاده شاهی ، سرپرست آزمایشگاه میکروبیولوژی مرکز تحقیقاتی فوق و مجری طرح ذکر شده به گفتگونشسته ایم. میکروب زدایی از ادویه به روش کاربردی در مرکز تحقیقات و کاربرد پرتو فرآیندیزد بر چه مبنایی استوار است و طی چه مراحلی صورت می گیرد؟ میکروب زدایی ادویه با تابش دهی بر مبنای استاندارد ملی ایران تحت عنوان "آیین کار پرتودهی ادویه" همچنین حد مجاز آلودگی های میکروبی ادویه که در استاندارد دیگری ذکر شده صورت می گیرد.
لازم به ذکر است که شروع پرتودهی مواد غذایی در دنیا براساس پذیرش استاندارد پرتودهی مواد غذایی در سال 1983 بود. این استاندارد به وسیله کمیته غذایی، سازمان خواربار و کشاورزی جهانی و سازمان بهداشت جهانی به نمایندگی بیش از 130کشور دنیا براساس تایید کمیته مشترک کارشناسی پرتودهی مواد غذایی (JECFI)مورد قبول قرار گرفت. مراحل کار به این صورت است که قبل از پرتودهی چند نمونه از کل محصول به صورت کاتوره ای انتخاب می شود و آلودگی میکروبی این نمونه ها در آزمایشگاه تعیین می شود سپس دزی از پرتو که تعداد باکتری ها را به میزان یک سیکل لگاریتمی کاهش می دهد، محاسبه می شود.
با توجه به حد مجاز اعلام شده در استاندارد ملی ایران و یا بنا به درخواست مشتری مبنی بر استفاده خاص از ادویه ، دز لازم برای کاهش بار میکروبی ادویه محاسبه شده و سپس پرتودهی کل محصول با این دز انجام می گیرد. در این روش از پرتودهی با باریکه 10 مگاالکترون ولت استفاده شده است، این پرتو چه خاصیت هایی دارد و چرا از آن در این روش استفاده شده است؟ منابع پرتودهی شامل اشعه گاما ساطع شده از چشمه های رادیوایزوتوپ کبالت 60 یا سزیوم 137، اشعه ایکس تولید شده از ماشین هایی که با انرژی 5 مگاالکترون ولت یا کمتر کار می کنند و الکترون های شتابدار تولید شده از ماشین هایی که با انرژی 10مگاالکترون ولت یا کمتر کار می کنند، هستند.
استفاده از الکترون های پرانرژی به دلیل این که آلودگی زیست محیطی کمتری نسبت به پرتو گاما دارند و همچنین زمان پرتودهی که بسیار کوتاه است ارجحیت دارد. در این روش می توان ماده غذایی را با بسته بندی نهایی پرتودهی کرد و از آلودگی ثانویه ماده جلوگیری کرد. به طور کلی پرتوها باعث شکست DNA کروموزومی میکروارگانیسم می شود که به غیرفعال شدن آن منجر می شود. در این روش کدام دسته از میکروب ها و باکتری ها مورد هدف قرار می گیرند؟ آلودگی های میکروبی ، انگلها و حشرات در این روش از بین برده می شوند. تمامی باکتری ها و کپکهای فاسدکننده مواد غذایی ، میکروب های پاتوژن و باکتری های بدون اسپور با این دز (تا 10 کیلوگرمی) از بین می روند.
چه روشهای دیگری برای میکروب زدایی ادویه مورد استفاده قرار می گیرد؟ برای میکروب زدایی ادویه روشهای تیمار حرارتی، ضدعفونی با گازاتیلن اکسید و متیل بروماید و مایکروویو مورد استفاده قرار می گرفته اند که اکنون نامناسب شناخته شده اند. این روشها باعث از بین رفتن رنگ ، طعم و عطر ادویه می شوند. تا مدتی قبل ، گسترده ترین روش میکروب زدایی ادویه استفاده از گاز اتیلن اکسید بود، اما به علت باقی ماندن آن در مواد غذایی و سرطانزا بودن ، استفاده از آن از سال 1368 (1990) ممنوع شده است و روش پرتودهی به عنوان جایگزین مناسب روشهای پیشین برای میکروب زدایی از ادویه ارائه شد.
پرتودهی مواد غذایی چه مزیتی نسبت به روشهای پیشین دارد؟ این روش مزایای زیادی دارد، ازجمله: افزایش نیافتن درجه حرارت در ماده غذایی ، عدم تغییر رنگ ادویه، عطر و رنگ ادویه، از بین رفتن باکتری های گرمادوست، کپکها و حشرات در دزهای بین 3-10 کیلوگری ، تغییر نکردن ترکیب شیمیایی و خواص پاداکسیدان ادویه، قابل قبول بودن بسته بندی های رایج آنها برای پرتودهی ، دوام بیشتر ادویه پرتودهی شده در شرایط انبار و بی خطر بودن ادویه پرتودهی شده برای سلامت انسان. پرتودهی به طور موثری انتشار بیماری های حاصل از مصرف مواد غذایی آلوده را کاهش می دهد. پرتودهی قادر به بهبود ایمنی و کیفیت بسیاری از مواد غذایی است و طول مدت نگهداری آنها را زیاد می کند.
سایر محصولات :
تحقیق در مورد پرتودهی و استفاده از ان در صنایع
تحقیق در مورد پرتودهی و استفاده...
تحقیق در مورد پایه سنت عزاداریتحقیق در مورد پایه...
پاورپوینت اصلاح آفتابگردان زراعی 24 اسلایدپاورپوینت اصلاح آفتابگردان زراعی 24...
تحقیق در مورد کپی رایت چیست 9 صتحقیق در مورد کپی...
دانلود مقاله انسان ، طبیعت ، معماریدانلود مقاله انسان ، طبیعت ،...
تحقیق در مورد کنترل در مدیریت 9 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد کلیدها 10 صتحقیق در مورد کلیدها 10 ص...
پاورپوینت اسپانیاپاورپوینت اسپانیا...
تحقیق در مورد کشاورزی 13 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد کانیتحقیق در مورد کانی...
پاورپوینت اسلایدپاورپوینت اسلاید...
تحقیق در مورد کامپیوتر چگونه شطرنج بازی میکند 6 صتحقیق در مورد...
پاورپوینت اسلاید آموزش کارآفرینیپاورپوینت اسلاید آموزش کارآفرینی...
تحقیق در مورد کاشی و سرامیک 8 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد کاربرد مواد نانو ساختار در صنعت ساختمان 7 صتحقیق در مورد...
پاورپوینت استفاده کارآمد از ویندوز XP2 کامپیوتر 100 اسلایدپاورپوینت استفاده کارآمد از ویندوز XP2 کامپیوتر...
تحقیق در مورد کاربرد لیزر در سلاحتحقیق در مورد کاربرد لیزر در...
پاورپوینت استروژنپاورپوینت استروژن...
تحقیق در مورد کاربرد علم فیزیک در ورزش 26 صتحقیق در مورد کاربرد علم فیزیک در...
پاورپوینت استرسپاورپوینت استرس...
تحقیق در مورد کاربرد اسیلوسکوپ به عنوان ولتسنج و فرکانسسنجتحقیق در مورد کاربرد...
پاورپوینت استرس 16 اسلایدپاورپوینت استرس 16 اسلاید...
تحقیق در مورد قیرتحقیق در مورد قیر...
تحقیق در مورد قوانین فوتسال 9 صتحقیق در مورد قوانین فوتسال 9...
تحقیق در مورد قوانین در تجیز و راه اندازی کارگاهتحقیق در مورد قوانین...
تحقیق در مورد قوانین داوری هندبالتحقیق در مورد...
پاورپوینت استراتژی به اصطلاحات عملیاتی 40 اسلایدپاورپوینت استراتژی به...
تحقیق در مورد قانون لنزتحقیق در مورد قانون لنز...
تحقیق در مورد قناتتحقیق در مورد قنات...
پاورپوینت ارگونومیپاورپوینت ارگونومی...
تحقیق در مورد قره گوردم 11 صتحقیق در مورد...
پاورپوینت ارزیابی موجودیها.PPTپاورپوینت ارزیابی موجودیها.PPT...
دانلود مقاله هنر تذهیبدانلود مقاله هنر تذهیب...
تحقیق در مورد قدرت انتقـاد سـازنده 10 صتحقیق در مورد قدرت انتقـاد سـازنده 10...
دانلود مقاله هنر بیزانسدانلود مقاله هنر بیزانس...
تحقیق در مورد قاچاقتحقیق در مورد...
پاورپوینت ارزیابی عملکردپاورپوینت ارزیابی عملکرد...
دانلود مقاله هنر باستانی ماور نزدیک و هنددانلود مقاله هنر...
تحقیق در مورد قارچهای وحشیتحقیق در مورد...
دانلود مقاله هنر ایراندانلود مقاله هنر ایران...
پاورپوینت ارزشیابی آموزشی 188 اسلایدپاورپوینت ارزشیابی آموزشی 188 اسلاید...
تحقیق در مورد فیزیک فضا و اتمسفرتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد فیزیک چیست ؟ 10 صتحقیق در مورد...
پاورپوینت ارتقاء و حفظ کرامت مردم در نظام اداری 14 اسلایدپاورپوینت ارتقاء و...
تحقیق در مورد فیزیک و ورزشتحقیق در مورد فیزیک و...
پاورپوینت ارتباط بین سود و قیمت سهام 22 اسلایدپاورپوینت ارتباط بین سود و قیمت سهام...
تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیستحقیق در مورد...
پاورپوینت اختلالات هویت جنسی 30 اسلایدپاورپوینت اختلالات هویت...
تحقیق در مورد فیزیک چیستتحقیق در مورد فیزیک چیست...
پاورپوینت اختلالات شخصیتی 16 اسلایدپاورپوینت اختلالات شخصیتی...
دانلود جزوه آموزش گام به گام تعمیر 20 وسیله پرکاربرد خانگی به صورت کاملا مصورتوضیحات بیشتر - دانلود
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
توضیحات بیشتر - دانلود
کسب درآمد میلیونی از طریق اینترنت
توضیحات بیشتر - دانلود
دانلود تحقیق در مورد نور
دانلود تحقیق در مورد نقش ترافیک در تصادفات جاده ایی 15 ص
دانلود تحقیق در مورد نصب یاتاقانها.DOC
دانلود تحقیق در مورد نساجی 22 ص
دانلود تحقیق در مورد نحوه کار کردن موتور ماشین
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
کسب درآمد میلیونی از طریق اینترنت
دانلود جزوه آموزش گام به گام تعمیر 20 وسیله پرکاربرد خانگی به صورت کاملا مصور
دانلود حل المسائل کتاب CMOS بهزاد رضوی
تحلیل و شبیه سازی کامل آپ امپ 741 با نرم افزار pspice
دانلود پروژه شبیه سازی کامپیوتر پایه مانو با نرم افزار پروتئوس
جزوه تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی دکتر فتحی پور دانشگاه تهران
تحقیق در مورد صنعت اتومبیل سازی
انرژی های پاک و تجدید پذیر 290 ص
تحقیق در مورد شیر
دانلود پروژه طراحی و شبیه سازی تقویت کننده چند طبقه CMOS با استفاده از نرم افزار Hspice
تحقیق در مورد شهید محمد على رجایى
ساخت داربست های مهندسی بافت به روش Gas Foaming
تحقیق در مورد شهادت سرلشگر خلبان عباس بابایی
تحقیق در مورد شناسایی گونه
طراحی و شبیه سازی یک تمام جمع کننده در سطح ترانزیستور - Transistor Level Full Adder
جزوه آموزشی درس CMOS دانشگاه تهران، استاد امید شعاعی
پروژه طراحی و شبیه سازی آپامپ برای درس الکترونیک 2 و 3
دانلود پروژه طراحی و شبیه سازی تقویت کننده کسکود تابیده شده ( Folded Cascode ) با بار سوپر کسکود ( Super Cascode ) با استفاده از نرم افزار Hspice
الکترونیک قدرت
تحقیق در مورد شخصی وارد مسجد شد و دید تکبیر مى گویند آخرت
ساخت نانو ذرات فریت نیکل - روی به روش هم رسوبی
تحقیق در مورد شادی در اسلامپ
حل المسائل کتاب ساخت ادوات میکروالکترونیک جاگر
جزوه کامل درس تئوری و تکنولوژی ساخت قطعات نیمه هادی
تحقیق کامل در مورد اسیلاتور
تحلیل و شبیه سازی کامل آپ امپ 725 با نرم افزار pspice
کامپوزیت های زمینه فلزی تقویت شده با آلیاژهای حافظه شکلی
سیستم های میکرو الکترومکانیکی (MEMS)
دانلود پروژه طراحی آپ امپ دو طبقه با تکنولوژی 0.18 میکرو با نرم افزار hspice
دانلود حل المسائل کتاب طراحی مدارات Cmos VLSI
دانلود متن کامل پروژه رباتیک به همراه کدهای نوشته شده در نرمافزار MATLAB و 40 صفحه اسلاید آماده به همراه مقالات انگلیسی
طراحی و شبیه سازی یک نیم جمع کننده با نرم افزار Hspice
اکتیو دایرکتوری (Active Directory)
طراحی و شبیه سازی یک آپ امپ تلسکوپی کسکود OTA با استفاده از نرم افزار Hspice
دانلود جزوه آموزش تعمیر لامپ های کم مصرف به صورت مصور
دانلود حل المسائل کتاب CMOS بهزاد رضوی
کلمات کلیدی :میکروب زدایی ادویه پرودهی مواد غذایی برای میکروب زدایی مورد اسفاده قرار های میکروبی ادویه مواد غذایی میکروب زدایی این روش زدایی ادویه پرودهی مواد برای میکروب پرودهی ادویه غذایی میکروب اسفاده زدایی آلودگی باکری
- ۹۶/۰۸/۱۲